Recept: Salade van witlof met geitenkaas

Recept: Salade van witlof met geitenkaas
Witlof kun je koken, roerbakken, stoven of rauw verwerken in een salade. Ik heb deze keer het recept van Diana Henry gemaakt.
Dit heb je nodig:
- 150 gram geitenkaas
- 25 gram hazelnoten
- 1 granaatappel
- 2 kakivruchten
- 125 gram waterkers
- 2 kropjes rode witlof
- 1¼ eetlepel hazelnootolie
- 1¼ eetlepel olijfolie
- ¼ theelepel mosterd
- ½ theelepel witte balsamico azijn
- zout en peper
Zo maak je het:
Brokkel de geitenkaas in stukjes, haal de pitjes uit de granaatappel en snijd de kakivruchten in stukken.
Maak een dressing door de hazelnootolie, olijfolie, mosterd en balsamico azijn goed te mengen.
Doe de witlofbladeren in een kom en hussel de waterkers, kakivruchten, granaatappelpitten en hazelnoten er doorheen.
Giet de dressing erover en bestrooi met geitenkaas.
Eet smakelijk!
Stadstuinieren 2014-06 – Tekst en fotografie: Stella Faber