Plantenvoeding maken van bananenschillen - Stadstuinieren
Doe het zelf

Plantenvoeding maken van bananenschillen

Plantenvoeding maken met bananenschillen

Met de schillen van je biologische bananen zelf je plantenvoeding maken? Jazeker! Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar het biedt ook een overvloed aan voedingsstoffen voor je kamerplanten, rozen en tomaten. 

Bananenschillen bevatten o.a. kalium, magnesium, fosfaat en calcium. Je kamerplanten, rozen en zelfs je tomaten doe je een groot plezier als je ze af en toe eens verwend met deze voedingsbron. En het leuke is dat je deze meststof zelf kunt maken.

Door gebruik te maken van zelfgemaakte plantenvoeding van bananenschillen, geef je je planten een organische boost en draag je bij aan een duurzamere benadering van tuinieren. Ga vandaag nog aan de slag met de voordelen van deze eenvoudige, natuurlijke oplossing voor een groenere leefomgeving!

 

‘Nooit meer een vlog missen? Abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal’

 

Stappenplan:

  1. Verzamel biologische bananenschillen
  2. Spoel ze af om overtollige suikers en residu te verwijderen.
  3. Snijd de bananenschillen in kleine stukken. Dit vergemakkelijkt het ontbindingsproces en versnelt de afgifte van voedingsstoffen aan de bodem.
  4. Week de gesneden bananenschillen in water. Dit helpt bij het onttrekken van voedingsstoffen, waaronder kalium, fosfor en calcium, aan de schillen.
  5. Na het weken, meng je de bananenschillen met water in een verhouding van ongeveer 1:5. Laat het mengsel enkele dagen fermenteren om de voedingsstoffen volledig te extraheren.
  6. Zeef het mengsel.
  7. Verdun de plantenvoeding met water in een verhouding van 1:10 en breng het aan op de grond rond de basis van de planten. Herhaal dit proces elke paar weken voor optimale resultaten.

Inspiratie:

Frambozen en bessen aanbinden – Vlog
Bieten kweken
Plantenvoeding uit de keukenkast
Moestuin in potten: Aubergine
Start je moestuin

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

logo
Sluiten
close