Borscht

Een van de bekendste en traditionele gerechten waarin de rode biet de hoofdrol speelt, is Borscht. De oorsprong van deze soep ligt in de Oekraïne, maar heel Oost-Europa kent een rijke variatie op het basisrecept.
Borscht is een warme of koude, vrij stevige soep op basis van rode biet, wortel en tomaat. De soep heeft een indrukwekkende, dieprode kleur. Borscht wordt meestal als een sobere maaltijdsoep gegeten, met bijvoorbeeld een stuk volkorenbrood. Door de winterse smaak in combinatie met een hoge voedingswaarde is Borscht een heerlijk gerecht op een koude winteravond.
Recept: Salade met koolrabi
Radijs inmaken – Zo doe je dat
Recept: Onkruidtaart
Soep met snijbiet
Eten uit de stadstuin: Tarte tatin met bieten
Vlog: Zonnebloemen zaaien
Stadstuinieren 2016-01 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!