Recept: Salade met koolrabi

Recept voor een salade met koolrabi, appel en gerookte makreel

Van koolrabi maak je snel een frisse en lichte salade. Een perfecte lunch! Je kunt deze salade ook als bijgerecht eten. Lekker bij vis en gebakken aardappels.

Dit heb je nodig

1 kleine koolrabi
1 appel
30 g hazelnoten
50 g gerookte makreelfilet
30 g parmezaanse kaas
3 el olijfolie
1/2 citroen
1 tl dijonmosterd
2 takjes munt
grof zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

Schil de koolrabi, net als een appel. Halveer hem en verwijder de harde onderkant. Schaaf met de mandoline de kool in dunne plakjes. Heb je geen mandoline, gebruik dan een scherp mes.
Verwijder met een appelboor het klokhuis en schaaf of snijd de appel ook in dunne plakjes. Rooster de hazelnoten even kort in een droge koekenpan op hoog vuur en hak ze grof.
Leg de plakjes koolrabi en appel op een schaal of een groot bord. Verdeel de gerookte makreelfilet en de gehakte hazelnoten erover. Schaaf de parmezaanse kaas.
Maak een dressing van olijfolie, het sap van een halve citroen en mosterd. Schenk de dressing over de salade.
Bestrooi de salade met de geschaafde parmezaanse kaas. Scheur de blaadjes munt boven de salade en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper. Serveer direct.

 

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Stadstuinieren 2016-04 – Tekst en Fotografie: Marleen van Es