Siroop van frambozen en rozen

Op en top zomer: dat is deze siroop met frambozen en rozen die je in een middag maakt en waarmee je de meest feestelijke dranken creëert. Maidie van den Bos van Bloesembar legt uit hoe je deze heerlijke siropen maakt.
voor 1,5 à 2 liter siroop
Voor een lekker non-alcoholisch zomerdrankje: meng een bodempje siroop met (bruis)water of tonic.
Zin in een stevigere variant? Maak een Rosa of een Raspberry Gin Fizz. Allebei heerlijk fris, zomers én feestelijk. Een Rosa serveer je in een flute. Vul het champagneglas met siroop en een ijsklontje en top het geheel af met prosecco. Serveer met verse framboos en munt.
Voor de Raspberry Gin Fizz schud je 30 ml eiwit in een jampot tot het schuimt. Voeg vervolgens 40 ml gin, 25 ml siroop, 15 ml citroensap en ijsklontjes toe. Flink schudden. Voeg eventueel nog fijngestampte frambozen toe. Vul een cocktailglas met ijsklontjes en schenk de gehele mix – op het oude ijs in de jampot na – erover. Voeg een scheutje tonic toe. Serveer met verse frambozen en fruitleer (eventueel) op een cocktailprikker.
Stadstuinieren 2019-02 Tekst: Janine Bruinooge en Fotografie: Maidie van den Bos, Annemieke van der Togt
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!