Als je te harde mispels hebt geplukt en ze toch snel wilt verwerken, stop ze dan een halve dag in de vriezer. Als je ze daarna laat ontdooien fermenteren ze sneller. Je kunt ze ook gewoon wegleggen op een plank nadat je ze geplukt hebt. Ze blijven soms weken goed en worden dan langzaam zacht. Ze zijn dan perfect om een taartje met mispels van te maken!
Let wel goed op dat je ze niet te lang laat ‘rotten’! Als de mispels gaan fermenteren en dus zachter worden, moet je ze binnen drie dagen eten.
Recept: Mispeltaartje
Ingrediënten voor het taartje van mispels:
- 2 kopjes Mispel pulp
- 2 kopjes suiker
- 2 kopjes zelfrijzend bakmeel
- 2 kopjes gezoete melk
- 50 gram boter
- 3 eieren, geklutst
- 1 tl soda
- 1 tl vanille
- piment
- snufje gemalen kruidnagel
Hoe maak je het taartje van mispels?
- Meng alle ingrediënten en doe dit in een bakvorm (ongeveer 10×12 centimeter).
- Bak op 180 graden in ongeveer 1 uur gaar. Het taartje zal aan de randen van de bakvorm iets krimpen.
- Wanneer het taartje is afgekoeld, kun je ‘m in plakjes snijden.
Tip: lees ook Wildplukken: Mispel
Meer inspiratie:
Recept: Rozenbottel ketchup
Kweken met de kids: Voederkopjes maken
Moestuintips van Floor: Seizoensgroenten
Recept: Broccolitaart
Stadstuinieren 2017-03 Tekst: Edwin Florès