Taartje met mispels

Als je te harde mispels hebt geplukt en ze toch snel wilt verwerken, stop ze dan een halve dag in de vriezer. Als je ze daarna laat ontdooien fermenteren ze sneller. Je kunt ze ook gewoon wegleggen op een plank nadat je ze geplukt hebt. Ze blijven soms weken goed en worden dan langzaam zacht. Ze zijn dan perfect om een taartje met mispels van te maken!
Let wel goed op dat je ze niet te lang laat ‘rotten’! Als de mispels gaan fermenteren en dus zachter worden, moet je ze binnen drie dagen eten.
Tip: lees ook Wildplukken: Mispel
Recept: Rozenbottel ketchup
Kweken met de kids: Voederkopjes maken
Moestuintips van Floor: Seizoensgroenten
Recept: Broccolitaart
Stadstuinieren 2017-03 Tekst: Edwin Florès
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!