Likeur met laurierblad - Stadstuinieren
recept

Likeur met laurierblad

Laurierblad in de keuken

Laurierblad wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels, marinades en sausen. Het is onderdeel van de Bouquet garni, een bosje kruiden dat wordt gebruikt in bouillon. Je kunt laurier goed combineren met peulvruchten en tomaten. Laurierolie wordt ook gebruikt in Aleppozeep.

Natuurlijk kun je laurier ook gebruiken in een lauwerkrans, maar onze voorkeur gaat uit naar een lekkere likeur.

Recept: Likeur met laurierblad

Dit heb je nodig:

  • 30 laurierbladeren
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 1 liter vodka

 

Zo maak het:

  1. Vul een grote pot of fles met wijde opening met de laurierbladeren, kristalsuiker en vodka.
  2. Schud regelmatig zodat de suiker oplost.
  3. Verwijder na een maand de bladeren en filter het mengsel. Schenk de likeur in een donkere fles.
  4. Laat de likeur twee maanden staan.

Proost!

 

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2020-01  Tekst: Marleen van Es

Meer over:

logo
Sluiten
close