recept
Laurierblad in de keuken
Laurierblad wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels, marinades en sausen. Het is onderdeel van de Bouquet garni, een bosje kruiden dat wordt gebruikt in bouillon. Je kunt laurier goed combineren met peulvruchten en tomaten. Laurierolie wordt ook gebruikt in Aleppozeep.
Natuurlijk kun je laurier ook gebruiken in een lauwerkrans, maar onze voorkeur gaat uit naar een lekkere likeur.
Recept: Likeur met laurierblad
Dit heb je nodig:
- 30 laurierbladeren
- 400 gram fijne kristalsuiker
- 1 liter vodka
Zo maak het:
- Vul een grote pot of fles met wijde opening met de laurierbladeren, kristalsuiker en vodka.
- Schud regelmatig zodat de suiker oplost.
- Verwijder na een maand de bladeren en filter het mengsel. Schenk de likeur in een donkere fles.
- Laat de likeur twee maanden staan.
Proost!
Stadstuinieren 2020-01 Tekst: Marleen van Es