Meloen in de keuken
Meloen kan je op veel verschillende manieren gebruiken in de keuken. Het is heerlijk met gedroogde ham, door de smoothie of door de salade. Maar je kunt ook er ook heerlijk sorbetijs mee maken!
Recept meloen sorbetijs
Dit heb je nodig:
- 1 meloen
- 1 citroen
- 75 gram suiker
Zo maak je meloen sorbetijs
- Halveer een meloen (bijvoorbeeld galia) en schep de pitjes eruit met een lepel. Snijd de meloen in parten, snijd het vruchtvlees los van de schil en snijd in blokjes.
- Pureer de meloenblokjes met een staafmixer of blender. Voeg het sap van een citroen toe en voeg naar smaak 75 gram suiker toe.
- Draai er met een ijsmachine in 25 minuten ijs van en zet het enkele uren in de vriezer.
Tip: Lekker met pistachenoten en druiven. Als variatie kun je witte wijn aan je meloen sorbetijs toevoegen.
Meer inspiratie:
Zelf plantaardig roomijs maken met walnoten
Minituin met thema
Vlog: Pergola maken: Meer ruimte voor planten
Recept: Tomatenketchup
Zo maak je Courgette carpaccio
Stadstuinieren 2018-02 Tekst: Marleen van Es