Minituin met thema - Stadstuinieren
Moestuin

Minituin met thema

Minituin met een thema sla Stadstuinieren

De minituin kan een deel van je border of plantenbak zijn, maar ook een groepje potten of een grote individuele pot of bak’

Vooral voor kleine ruimtes is het een goed idee om je beplantbare ruimte in een thematische minituin in te delen. Dit zorgt voor orde en overzicht. De minituin met een thema kan een deel van je border of plantenbak zijn, een groep(je) potten of zelfs een grote individuele pot of bak.

Saladetuin

Deze ligt behoorlijk voor de hand, maar door ons drukke leven vergeten we soms onze gewassen te oogsten. Door ruimte in te delen voor salade-ingrediënten heb je een dagelijkse oogst voor salades, broodjes etc. bij de hand. Makkelijk en lekker!

Theetuin

Beperk jezelf niet tot muntthee, maar probeer ook eens gewassen als geranium, venkel en roos (zowel bloemen als bottels). Van rozemarijn trek je een verrassend verfrissende thee. Munt, tijm en zelfs basilicum zijn verkrijgbaar in allerlei smaken, van appel en ananas tot citroen.

Minituin met een thema kruiden Stadstuinieren

Medicinale of kruidentuin

Hier geldt hetzelfde als boven. Behalve het gemak ziet het samen kweken van kruiden er ook mooi uit en staat leuk in iedere stadstuin. Een kruidenspiraal is ook een goede optie om je kruiden te laten groeien.

Minituin met een thema fruitboom Stadstuinieren

Cocktailtuin

Maak indruk op je gasten met zelfgekweekte cocktailingrediënten zoals munt, ABC-kruid, citroenbalsem, kleine pimpernel, bernagie, ananassalie en Mexicaanse minikomkommer.

Pizzatuin

Perfect voor alle pizzaliefhebbers! Kweek je favoriete pizza-ingrediënten, bijvoorbeeld courgette, lente-ui, tomaat, paprika en kruiden zoals tijm en oregano. Met hete pepers heb je meteen een salsa-tuin!

Minifruittuin

Plant compacte fruitgewassen, bijvoorbeeld aardbeien (gewone en alpine-variaties), kleinfruit, rabarber en misschien zelfs een dwergappel-, -peer- of -perzikboom. Een minituin met het thema fruit!

 

Meer inspiratie:

Japanse miniblad-moestuin
Polycultuur in grote potten
Maak eens een Kruidenspiraal
Vlog: Aanleg moestuin: Rond of recht?
Radijs inmaken

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

Stadstuinieren 2018-02

logo
Sluiten
close