Ketchup van rode bieten

In deze vlog kun je zien hoe je ketchup maakt van rode bieten. Deze ketchup is erg gezond, suikervrij én misschien nog wel lekkerder dan de bekende tomatenketchup.
Tip: Abonneer je hier (gratis) op het YouTube kanaal van Stadstuinieren
Dit recept is zeer geschikt voor mensen die normaal gesproken niet zo van rode bieten houden. Ook wanneer je niet zo goed tegen nachtschade groenten kunt, zoals tomaat waar ketchup meestal van gemaakt wordt, is het aan te raden om de rode bieten ketchup te proberen.
Het resultaat van dit recept is dat je een heerlijke nachtschade-vrije ketchup hebt die echt naar ketchup smaakt. Die zelfs eigenlijk nog veel lekkerder is en ook nog eens helemaal suikervrij.
Kook de rode bieten voor ongeveer 30 minuten met schil en al in een pan.
Verhit de kokosolie daarna in een pannetje en bak hier de gesneden ui en knoflook zachtjes aan.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg deze blokjes zoete aardappel vervolgens toe en bak al omscheppend goudbruin.
Doe de ui, knoflook en zoete aardappel in een mengkom en schep de rode biet, appelazijn en alle kruiden door elkaar.
Pureer vervolgens met behulp van een staafmixer of blender tot een saus.
Geniet ervan.
De saus is ongeveer een week houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten potje of fles.
Bieten kweken en oogsten
Pepers oogsten en verwerken
Recept: Zweedse bietensalade
Start je moestuin: De indeling
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!