Rijstpap met saffraan

‘Laat alleen al deze rijstpap een reden zijn om zelf saffraan te kweken!’
Voor het maken van rijstpap laat je drie stampers per persoon een dag van tevoren weken in wat melk. Gebruik daags nadien tijdens de bereiding deze melk in je rijstpap en je zal zien wat een smaakverschil dat geeft. Klinkt goed, hé? Laat alleen al deze rijstpap een reden zijn om zelf saffraan te kweken!
Saffraan kweken en oogsten
Voor 6 personen
Voorbereiding: Laat 24u van tevoren een 12-tal draadjes Belgische Saffraan weken in wat melk. Zet koel weg tot wanneer je het gebruikt.
Een 12-tal draadjes saffraan
200g ronde rijst (dessertrijst), goed gespoeld
½ el zout
een liter verse hoevemelk
½ vanillepeul
120g kristalsuiker
60g half gezouten boter
Saffraan kweken en oogsten
Bloemen drogen – Zo doe je dat
10 tips voor een eetbaar balkon
Romke van de Kaa: De iris, klein maar dapper
Oca kweken in een pot
Stadstuinieren 2020-01 Tekst: Robby Sallaets | Fotografie: Mie De Backer
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!