Rijstpap met saffraan - Stadstuinieren
recept

Rijstpap met saffraan

Crocus sativus linnaeus Saffr

‘Laat alleen al deze rijstpap een reden zijn om zelf saffraan te kweken!’

Voor het maken van rijstpap laat je drie stampers per persoon een dag van tevoren weken in wat melk. Gebruik daags nadien tijdens de bereiding deze melk in je rijstpap en je zal zien wat een smaakverschil dat geeft. Klinkt goed, hé? Laat alleen al deze rijstpap een reden zijn om zelf saffraan te kweken!
Saffraan kweken en oogsten

 

Recept: Rijstpap met saffraan

Voor 6 personen

Voorbereiding: Laat 24u van tevoren een 12-tal draadjes Belgische Saffraan weken in wat melk. Zet koel weg tot wanneer je het gebruikt.

Dit heb je nodig:

Een 12-tal draadjes saffraan
200g ronde rijst (dessertrijst), goed gespoeld
½ el zout
een liter verse hoevemelk
½ vanillepeul
120g kristalsuiker
60g half gezouten boter

Zo maak je het:

  1. Kook de rijst in 1l gezouten water, gedurende 2 minuten. Giet af.
  2. Doe de melk, suiker en de vanillepeul in de kookpot.
  3. Breng al roerend naar het kookpunt en voeg dan de rijst toe. Laat zachtjes pruttelen en roer regelmatig om.
  4. Haal van het vuur en voeg het saffraaninfuus en de boter toe.
  5. Roer zorgvuldig om en schenk in een kom.
  6. Serveer lauwwarm of koud.

 

Meer inspiratie:

Saffraan kweken en oogsten
Bloemen drogen – Zo doe je dat
10 tips voor een eetbaar balkon
Romke van de Kaa: De iris, klein maar dapper
Oca kweken in een pot

 

Stadstuinieren 2020-01  Tekst: Robby Sallaets | Fotografie: Mie De Backer

logo
Sluiten
close