Aardappel pannenkoeken

Aardappelen vers uit de tuin. Is er iets lekkerder? Een uurtje in de oven, met wat zeezout en een klodder mayo. Meer hoef ik niet te zeggen!
Waardoor aardappels uit de tuin zoveel lekkerder zijn, weet ik eigenlijk niet. Maar het is echt de moeite waard om een paar vierkante meter in tuin te gebruiken voor aardappels. Geen tuin? Aardappelen kun je ook prima in een pot of aardappelzak kweken.
Voor 8 grote of 16 kleine pannenkoeken
500 g kruimige aardappels
50 g roomboter
60 ml slagroom
1/2 tl zout
125 g bloem en extra om uit te rollen
Je kunt de pannenkoeken zoet eten met jam of met kaneel en suiker. Of lekker hartig met bijvoorbeeld roomkaas en gerookte zalm.
Wist je dat de schil van de aardappel ook erg lekker is? Kook de ongeschilde aardappels, halveer ze en schep de aardappels leeg. Sprenkel olie over de overgebleven schillen, bestrooi ze met kruiden en gril ze dan in de oven tot ze krokant zijn. Heerlijk!
Aardappels telen in een pot
Aardappelen kweken
Recept: Maissoep
Uit de stadstuin: Uien
Boerenkoolchips recept
Stadstuinieren 2017-04 – Tekst en Fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!