Spinazie met zoete pannenkoeken

Spinazie kun je koken en stoven maar ook roerbakken of rauw verwerken door een salade. De smaak combineert goed met room, kaas en knoflook.
In oudere kookboeken wordt de groente ook in zoete taarten en gebak gebruikt. In De nieuwe welervarene Utrechtse keukenmeid (1769) heb ik een recept gevonden voor gestoofde spinazie met struif, een zoet eiergebak dat lijkt op een pannenkoek en een omelet. Het recept dat nu volgt is mijn interpretatie.
Voor 4 pannenkoeken
400 gram spinazie
zout
royale klont boter
nootmuskaat
melk
100 gram bloem
1 eetlepel suiker
een ei
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel krenten
Eet smakelijk!
Spinazie oogsten voor een heerlijke omelet
Amarant kweken en oogsten
Zo maak je een kruidenspiraal
Stadstuinieren 2020-01 Tekst: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!