Pesto met palmkool

Er zijn veel mogelijkheden met palmkool in de keuken. Je kunt er, net als boerenkool, stamppot van maken, maar je kunt het ook pureren tot pesto en door pasta roeren of er crostini mee beleggen. Het blad van de palmkool leent zich ook goed om te roerbakken en je kunt palmkool verwerken in de Italiaanse klassieker Ribollitta, de beroemde Toscaanse broodsoep.
Pesto met palmkool is lekker pittig door de knoflook, en de uien geven het een volle smaak. Je kunt er crostini mee beleggen en er wat parmezaan over schaven. Het is ook lekker door pasta, als topping over soep of bonenspread.
Stadstuinieren 2019-04 Tekst en Fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!