Boerenkooltaart

Ben je uitgekeken op de klassieke stamppot in talloze winterse variaties, dan wordt het misschien tijd voor een boerenkooltaart. Voor een pittig accent gebruik je oude kaas en knoflook.
Voor een taartje van vier stukken, of voor twee personen met grote honger.
Voor het deeg:
300 gram volkorenmeel
1 theelepel zout
150 gram boter of margarine
1 ei
Voor de vulling:
1 flinke aardappel
een bos boerenkool
1 grote ui
2 teentjes knoflook
50 gram oude kaas in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Voor bovenop:
Wat melk met een losgeklopt ei
Extra:
Springvorm van 20 cm
Heerlijk zo warm meteen uit de oven, maar ook afgekoeld prima te gebruiken als hartige wintertaart.
Recept: Auberginetaart
Palmkool kweken en oogsten
Moestuin voor kinderen: De vruchtgroenten
Wasmiddel maken met klimop
Wintertomaten
Stadstuinieren 2015-01 Tekst en fotografie: Peter Bauwens
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!