Auberginetaart

Aubergines hebben misschien geen uitgesproken smaak maar kunnen wel veel smaak van bijvoorbeeld kruiden opnemen en zijn heerlijk om te combineren.
Aubergines uit eigen tuin zijn snel gaar en kun je gewoon 5 tot 10 minuten bakken of stoven.
Geroosterd op de grill, voorzien van wat olie en kruiden en afgewerkt met een beetje tomatensaus zijn ze heerlijk.
Aubergines ‘verbruiken’ bij het bereiden flink wat olie. Wil je zuiniger aan doen? Prik dan een vork op drie, vier plaatsen in de aubergine en zet de vruchten in een schaal in de oven. Laat ze zo in de schil ruim een uur gaar stoven. Doorsnijden en uitlepelen.
Heerlijk!
Traditionele Georgische auberginerolletjes
Recept: Onkruidtaart
Pesto met palmkool
Aubergine kweken en oogsten
Aubergine kweken in potten
Aubergine voorzaaien – Zo doe je dat
Stadstuinieren 2016-01 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!