Traditionele Georgische auberginerolletjes - Stadstuinieren
recept

Traditionele Georgische auberginerolletjes

“Nigvziani Badrijani”   Traditionele Georgische auberginerolletjes.

(heerlijk als voorgerecht, borrelhapje of als onderdeel van een buffet)

Ingrediënten voor de auberginerolletjes:

  • 3 lange aubergines
  • zonnebloemolie
  • 200 gram walnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 6 eetlepels water
  • ½ theelepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel fenegriek
  • snufje cayenne peper
  • verse koriander
  • platte peterselie
  • granaatappelpitjes

Bereiding van de auberginerolletjes:

  1. Was de aubergines en haal de topjes eraf. Snijd ze in de lengte in schijven en strooi er wat zout overheen. Laat deze 30 minuten staan en spoel ze dan af. Vervolgens dep je ze droog en bak de je schijven in zonnebloemolie aan beide kanten bruin. Laat de gebakken schijven daarna afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
  2. De walnoten maal je in een blender fijn. Vervolgens doe je daar de knoflooktenen (gepeld) bij en 6 eetlepels water en meng je het geheel tot een witte “pasta”. Daarna voeg je rode wijnazijn, koriander, fenegriek, cayennepeper en zout toe en mix je alles goed door elkaar.
  3. Smeer een royale laag van deze pasta over de aubergineplakken en vouw ze daarna tot kleine pakketjes. Leg de auberginerolletjes op een schaal en strooi er verse koriander, platte peterselie en granaatappelpitten overheen.
    Hmmm!

Meer over de teelt van aubergines:

Aubergine kweken en oogsten
Recept: Auberginetaart
Aubergine kweken
Aubergine voorzaaien

Meer inspiratie:

Eten uit de stadstuin: Pastinaak
Op stap met: De Onkruidenier
Moestuinplannen van Peter Bauwens: Uitmeten, aanplanten en klaar!

 

Stadstuinieren 2015-04 Tekst en fotografie: Stella Faber

Meer over:

logo
Sluiten
close