Recept: Radijs inmaken

Recept: Radijs inmaken
Als je oogst een keer groter is dan verwacht, kun je overwegen om de radijsjes in te maken. Dat is een leuke manier om ze wat langer te kunnen bewaren en maakt ze tot een extra bijzondere toevoeging aan salades of een broodje kaas.
Dit heb je nodig:
- 3 gesteriliseerde jampotten.
- 25 radijsjes
- Mosterdzaad
- Peperkorrels
- Venkelzaad
- Witte wijnazijn
- Honing
Zo maak je het:
Om 3 potjes (zoals op de foto) te kunnen vullen snijd je ca. 25 radijzen in dunne plakjes.
Daarna leg je ze in potten en strooi je er per pot een halve theelepel mosterdzaad, peperkorrels en venkelzaad overheen. Vervolgens breng je in een pan 300 ml water, 300 ml witte wijnazijn, 1 theelepel zout en 1 eetlepel honing aan de kook. Dit warme mengsel giet je over de plakjes radijs en specerijen in de potten, tot de potten vol zijn.
Als de potten zijn afgekoeld, doe je de deksels erop en zet je ze een nacht in de koelkast. De volgende dag kun je de (roze gekleurde) radijsjes al serveren!
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten uit eigen tuin:
Recept: Rabarber-vlierbloesemtaart
Eten uit de stadstuin: Risotto met geroosterde radijsjes
Vlog: Zo maak je pesto met radijs
Recept: Courgettesalade
Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa
Heerlijke rapensoep
Meer inspiratie:
Herfstradijzen kweken en oogsten
Groene geheimen: Daikon radijs
Bieten kweken
Moestuin in potten: Oca
Stadstuinieren 2016-02 – Tekst en fotografie: Stella Faber