Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa - Stadstuinieren
recept

Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa

Preisoep

Er zijn ontzettend veel lekkere dingen te maken met prei: Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa van Sam & Sam Clark (uit hun kookboek ‘Moro East’) bijvoorbeeld (Picos de Europa is een Spaanse kaas die je eventueel kunt vervangen door Roquefort of Stilton). Een heerlijk preisoep recept!

Dit heb je nodig voor de preisoep (voor 4 personen):

  • 80 gram ongezouten boter
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 750 gram prei
  • 2 aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • nootmuskaat
  • zout
  • rozemarijn
  • 1.25 liter groentebouillon
  • peterselie
  • kaas

Hoe maak je de preisoep?

  1. Verwarm de ongezouten boter en olijfolie in een grote soeppan.
  2. Voeg de gewassen en gesneden prei, de geschilde en in blokjes gesneden middelgrote aardappels, de in dunne plakjes gesneden tenen knoflook, een mespunt vers geraspte nootmuskaat, een snufje zout, 1 eetlepel fijngehakte, verse rozemarijn en 1.25 liter groentebouillon toe.
  3. Laat de soep op een zacht vuur koken.
  4. Als alles gaar is mix je de soep met een staafmixer tot een romig geheel.
  5. Serveer de preisoep met platte peterselie en verkruimelde kaas.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie:

Recept: Salade met knolvenkel
Prei in alle soorten en maten
Vlog: De tuin winterklaar maken

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber

logo
Sluiten
close