Courgettesalade

Voor dit artikel heb ik een courgettesalade gemaakt uit het kookboek “At home in the whole food kitchen” van Amy Chaplin. Dit is een eenvoudig en lekker recept dat zich heel goed leent als lunch- of voorgerecht.
Dit is een dressing die ik nog niet eerder had gemaakt, maar die heerlijk smaakt en in de verte een beetje aan tahini doet denken. Je maakt het zo: door in een blender 30 gram geroosterde pijnboompitjes samen met de knoflook, lente-ui of een sjalotje, het versgeperst citroensap, de witte balsamico azijn, zeezout, peper en olijfolie tot een glad geheel te mixen.
Eet smakelijk!
Recept: Gevulde courgettebloemen
Courgette smoothie met aardbei
Courgette kweken en oogsten
Courgettes in alle soorten en maten
Recept: Courgette carpaccio
Aubergine kweken en oogsten
Kiemgroenten en Microgroenten: Voor een supersnelle oogst
Moestuin in potten: Tomaten
Japanse miniblad-moestuin
Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!