Hummus van tuinbonen

Hummus is een traditioneel Oosters recept waarbij erwten of bonen verwerkt worden tot een voedzame, pittige pasta. Deze overheerlijke hummus is bruikbaar als dipsaus maar ook perfect als gerecht op zich in combinatie met pasta, rijst, brood of aardappelen.
De meeste hummus recepten hebben kikkererwten als basis, in dit recept gebruiken we tuinbonen. Je kunt kiezen voor versgedopte tuinbonen voor een zomerse en lichte variant, of voor een stevige winterse versie met gedroogde bonen als basis.
Versgedopte tuinbonen moet je 10 minuten koken, gedroogde tuinbonen moet je eerst een nacht in water laten weken en vervolgens ongeveer een uur koken.
Zo heb je in een handomdraai een heerlijk, sportief gerecht op tafel!
Moestuinbak maken
Zo maak je Pompoenwafels
Recept: Salade met asperges en tuinbonen
Stadstuinieren 2020-02 Tekst en fotografie: Peter Bauwens
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!