Bloemkoolsalade met druiven en walnoten

Je denk misschien dat druiven in ons klimaat niet zo lekker zijn, maar als je een goede soort kiest en hem plant op een warme en zonnig plek in je tuin, dan kun je eind van de zomer genieten van heerlijk, zoete druiven.
‘Het blad is ook eetbaar. De bekendste toepassing is de dolma’
Druiven eten we het liefste vers geplukt van de struik, zonder verder te verwerken . Maar je kunt ze goed gebruiken in gerechten met kip en gezouten vlees zoals ham en bacon. Ze zijn ook lekker door salades en wat dacht je van een Toscaanse schiacciata met blauwe druiven? Het blad is ook eetbaar. De bekendste toepassing is de dolma. Maar je kunt het jonge blad ook gebruiken in een salade met rijst, rozijnen, dille en pijnboompitten.
Deze frisse salade is een bewerking van een anoniem 18de eeuwse recept dat Jane Grigson in haar Fruit Book heeft opgenomen. Het is een lekker bijgerecht met geraffineerde smaken voor ongeveer 4 personen.
Eet smakelijk!
Recept: Oost-Indische kers pesto
Vlog: Verticaal tuinieren: Lei- en klimfruit
Recept: Pompoenwafels
Witte of groene asperges oogsten
Radicchio kweken en oogsten
Stadstuinieren 2018-03 Tekst en fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!