Pompoenwafels

Als je zo’n hele grote pompoen van acht kilo aansnijdt, dan wil je natuurlijk niet een hele week pompoensoep eten. Gelukkig kun je pompoen ook in zoete gerechten verwerken. Wat dacht je van deze heerlijke pompoenwafels.
Een deel van de pompoen vries ik onbewerkt, maar wel geschild en in kleine stukken gesneden in. Natuurlijk eet ik ook pompoensoep, ik rooster stukken pompoen voor de salade en maak ik pompoenhummus (zó lekker). Maar ik verwerk de pompoen ook graag in pompoenwafels.
Wist je dat je de bloemen van pompoen kunt eten? Vul ze met een mengsel van roomkaas, knoflook en bieslook. Draai de bloem dicht, haal ze door een beslag en frituur ze kort.
‘Met de geur van kaneel heb je meteen de gezellige herfstsfeer in de keuken’
Meng er wat specerijen zoals gember, kaneel en kruidnagel door en je heb meteen een gezellige herfstsfeer in de keuken!
Dit heb je nodig voor 6 wafels:
Garnering:
Extra: (staaf)mixer en wafelijzer
Zo maak je het:
Tip: Heb je geen wafelijzer? Geen probleem! Dit recept is ook geschikt voor pannenkoeken.
Heerlijke Tarte tatin met bieten
Recept: Courgettesalade
Eten uit de stadstuin: Rodekooltaartjes
Recept: Auberginetaart
Zelf plantaardig roomijs maken
Knoflook kweken in een pot!
Rucola kweken: tips voor zaaien en oogsten
Kiemgroenten en Microgroenten: Supersnelle oogst
Stadstuinieren 2015-05 Tekst en Fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!