De laatste jaren heeft rucola het van onbekende groente tot een van de meest populaire gewassen in de keuken gebracht. Zijn opvallende smaak past prima in deze smakelijke salade, de insalata caprese met rucola. Een klassieker uit Italië
Ingrediënten:
- 50 gram rucola
- ‘Italiaanse’ tomaten
- 1 bol mozzarella
- bosje basilicum
- Een dressing van olijfolie, knoflook, basilicum, enkele amandelen, peper en zout.
Bereiding van de insalata caprese met rucola salade:
- Maak een dressing van de olijfolie, knoflook, basilicum, enkele amandelen, de peper en zout.
- Was de rucola af onder een kraan en schik deze op een bord.
- Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne schijfjes en schik die in laagjes over de rucola. Steeds van alles één, dus rucola – tomaat – mozzarella.
- Schenk de dressing over de salade en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Zo maak je deze Italiaanse klassieker, de insalata caprese met rucola. Ideaal voor op een warmere dag, wanneer je niet veel moeite wilt doen met koken of wanneer je een snelle en vullende lunch wilt.
Meer inspiratie:
Rucola kweken: tips voor zaaien en oogsten
Recept: Kruidensaus met rucola
Salade kweken in pot
Salade met radijs en munt
Kiemgroenten en Microgroenten – Supersnelle oogst
Stadstuinieren 2016-03 Tekst en fotografie: Peter Bauwens