Salade met vijgen

Rijpe vijgen kunnen rauw of gegrild worden gegeten. Je kunt ze pureren tot een pasta en als zoetmaker verwerken in taarten, koekjes en toetjes. Ze combineren goed met peer, kaas, noten en vanille.
Het blad kun je ook gebruiken. Het heeft een geur die aan kokos doet denken en je kunt het gebruiken als smaakmaker door bijvoorbeeld een vis met het blad in te pakken en in de oven te grillen, of ijs en likeur een vijgenbladsmaak geven.
100 gram parelgort
een kleine venkelknol
100 gram babyspinazie
een halve krop radicchio
90 gram blauwe kaas, bijvoorbeeld Bleu d’Auvergne
4 vijgen
een halve citroen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
Eet smakelijk!
Wanneer moet je vijgen oogsten?
Recept: Vijgentaart
Moestuin voor kinderen: De vruchtgroenten
Gepekelde walnoten op balsamico-azijn
Kleurstof uit eigen tuin
Stadstuinieren 2020-03 – Tekst en Fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!