Koolsalade – Coleslaw

Wittekool is nu populair als coleslaw en zuurkool maar dat is niet altijd het geval geweest. Kool werd een tijd lang gezien als boers en niet subtiel door zijn geur tijdens het koken. Kool is supergezond door het hoge gehalte aan vitamine C.
Wittekool combineert goed met wortel, ui en pittige kaas. Met de smaakmakers karwij, jeneverbes en dille kun je er een eigen draai aangeven.
Dit is een basisrecept voor coleslaw. Voeg er naar smaak kruiden als peterselie of dille aan toe. Of varieer met walnoten. Ook erg lekker!
Voor de salade
Voor de dressing
Eten uit de stadstuin: Wortelsalade
Boerenkool: verrassend anders
Koolrabi in de stadstuin
Rammenas Kweken
Romke van de Kaa – Hop in de stadstuin
Stadstuinieren 2018-04 – Tekst en Fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!