Kruidensaus met rucola

Rucola kun je mengen door een salade, verwerken in gazpacho of pesto maar ook over een pizza, broodje of pasta strooien door een lekkere kruidensaus te maken van rucola. De smaak combineert goed met kaas, knoflook, munt, mosterd, basilicum en noten.
Je kunt ook een kruidensaus met rucola maken, heerlijk bij gegrilde kipfilet of bij geroosterde groenten.
1 theelepel peper
1 theelepel selderijzaad
Lavas
een handje rucola
5 takjes koriander
2 dadels
1 theelepel honing
een scheutje azijn
3 eetlepels bouillon
most (paar druiven)
1 theelepel dijonmosterd
Tip: Lekker met gegrilde kipfilet of geroosterde groenten.
Variatie in Rucola
Rucola kweken: tips voor zaaien en oogsten
Recept: Tuinbonen tabouleh
Zelf plantaardige melk maken
Recept: Andijviepizza
Stadstuinieren 2016-04 – Tekst en Fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!