Tuinbonen tabouleh

Er wordt vaak gevraagd hoeveel peulen moet je oogsten of kopen voor een maaltijd? Dat is natuurlijk afhankelijk van je gerecht maar als hoofdgroente kun je per persoon op 750 gram tot 1 kilo te doppen peulen rekenen.
En dan doppen of dubbeldoppen? Ik vind de dubbelgedopte bonen het lekkerst. Ik kook ze kort en ga dan een half uurtje doppen. Eerst maak ik een klein scheurtje in het grijsgroene vlies en dan druk ik het frisgroene boontje eruit.
Tuinbonen combineren goed met asperges, erwten, artisjokken, citroen, munt en kaas.
Ingrediënten salade:
Ingrediënten dressing:
Eet smakeljk!
Erwten, peulen en tuinbonen voorzaaien: Vlog
Moestuintips van Floor: De zwarte bonenluis
Eten uit de stadstuin: Rodekooltaartjes
Kiemgroenten en Microgroenten: Voor een supersnelle oogst
Moestuinmoeder: Bonen in de moestuin
Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:
Stadstuinieren – Tekst en fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!