Je kunt courgette goed combineren met aubergine, paprika, tomaat, en kruiden als basilicum, munt en dille. De recepten met courgette zijn eindeloos. De ronde versie kun je vullen en de net iets te groot geworden courgette kan in de soep. De kleintjes zijn perfect in een salade en de normale verdwijnen in een ratatouille. In het courgette-hoogseizoen kun je ze verwerken in zoete en hartige cake en je kunt ze inmaken als komkommers of er jam van koken. Als je het echt niet meer weet, maak dan eens courgette-ijs of deze courgette smoothie met aardbei!
Dit heb je nodig
Voor 2 glazen
- ½ courgette
- 2 dadels
- 1 banaan, gepeld
- sap van ½ limoen
- 100 ml yoghurt
- 50 ml water
- 1 el ahornsiroop (optioneel)
- 10 verse aardbeien
- 2 takjes munt
Zo maak je het
- Schil het stuk courgette met een dunschiller en snijd in stukken. Halveer de dadels en verwijder de pitten. Vul de blender met courgette, dadels, banaan, limoensap, yoghurt en water.
- Pureer het tot een gladde smoothie. Proef en voeg naar smaak ahornsiroop toe.
- Halveer de aardbeien en verwijder het groen. Verdeel de aardbeien over 2 glazen. Kneus ze met de bolle kant van een lepel.
- Schenk er de courgette smoothie bij en garneer met een paar blaadjes munt.
Meer recepten met courgette:
Recept: Courgettesalade
Recept: Gevulde courgettebloemen
Meer lezen over de teelt van courgette:
Courgette kweken en oogsten
Ronde, lange, groen of gele courgettes. Welke kies je?
Stadstuinieren 2019-02 – Tekst en fotografie: Marleen van Es