Chutney van groene tomaten

“Met de tomaten die niet rood zijn geworden, kun je hele lekkere chutney maken”
Dit jaar had ik heel veel tomatenrassen buiten in de tuin staan. Ik was vooral heel erg benieuwd naar alle smaakverschillen. Het kweken van tomaten in een kas is het meest ideaal en dit is algemeen bekend. Tomaten zijn erg vatbaar voor ziektes als ze buiten groeien en daarnaast kunnen ze niet goed tegen te veel water. In de maand september kan er ineens heel veel water vallen, waardoor de tomaten zich helemaal volzuigen met water en vochtig worden van opspattend water. Dit is echt heel erg zonde.
Tomaten echt warmteaanbidders. Door de warmte verkleuren de tomaten ook naar rood of de kleur die het ras hoort te krijgen. Als het ineens erg koud wordt, is de kans klein dat alle tomaten nog zullen kleuren. Met de tomaten die niet rood zijn geworden, kun je hele lekkere chutney van groene tomaten maken.
Dit heb je nodig: Voor ongeveer 4 potten chutney (250ml)
Zo maak je het:
Tip: Abonneer je hier (gratis) op het YouTube kanaal van Stadstuinieren
Deze tomaten kun je tot de winter bewaren
Recept: “Sopa de Ajo” (knoflooksoep)
Tomaten drogen, zo doe je dat
Vlog: Zo maak je een kruidenspiraal
Stadstuinieren: Blog oktober, Floor Korte
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!