Bloemsuiker

Suiker trekt het vocht uit de oogst, waardoor de microben die vocht nodig hebben en je voedsel bederven niet kunnen overleven.
Vocht uit verse bloemen trekken onttrekt ook de geurmoleculen, die vervolgens in de suikerkristallen worden opgenomen. Het resultaat is delicaat smakende bloemsuikers die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in en op fruitsalades, cocktails, desserts en gebakjes.
Kamille, jasmijn, kamperfoelie, roos, lavendel, viooltjes en vlierbloesem.
“Het resultaat is een delicaat smakende bloemsuiker. Heerlijk over en in gebak”
Wildplukken: Magnoliabloemen
Eetbare bloemen: Vlog
De smaaksensatie van abc-kruid
Recept: Kappertjes van Oost-Indische kers
Start je moestuin: Slim telen
Stadstuinieren 2018-03 – Tekst: Natassia Doets
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!