Eetbare bloemen, verrassend - Vlog - Stadstuinieren
Moestuin

Eetbare bloemen, verrassend – Vlog

Ben je op zoek naar eetbare bloemen die niet alleen mooi zijn, maar ook een unieke smaak toevoegen aan je gerechten? Dan zijn Oostindische kers (Tropaeolum majus) en Parakers (Spilanthes oleracea) – ook wel champagnebladgenoemd – zeker het proberen waard! Beide planten hebben eetbare bladeren en bloemen met verrassende smaken én gezondheidsvoordelen.

‘Nooit meer een vlog missen? Abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal’

Oostindische kers: pittig en kruidig

Oostindische kers is een makkelijk groeiende plant die je overal in de tuin kunt laten kruipen of klimmen. Zowel de ronde bladeren als de felgekleurde bloemen zijn eetbaar en hebben een pittige, radijsachtige smaak. Je kunt ze gebruiken in:

  1. Salades voor een pittige bite
  2. Kruidenboter of spreads
  3. Thee of als natuurlijke siroop

Parakers: een tintelende verrassing

Parakers, of champagneblad, is een heel bijzondere smaakbeleving. Wanneer je het bloemhoofdje eet, ervaar je eerst een frisse citrussmaak, gevolgd door een tintelend en verdovend gevoel in je mond – een beetje zoals champagnebubbels! Dit wordt vaak gebruikt in:

  1. Aziatische gerechten
  2. Cocktails voor een verrassend effect
  3. Tandverzorging vanwege de antibacteriële werking

Meer inspiratie:

De smaaksensatie van abc-kruid
Moestuin voor kinderen: Kruiden en bloemen
Recept: Kappertjes van Oost-Indische kers
Daglelie Kweken en oogsten
Paprika kweken
Chutney maken met groene tomaten

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Online los kopen
€ 9.95
Abonneren
Vanaf € 22.50
logo
Sluiten
close