Geroosterde knoflook

Wanneer een hele lading knoflook ineens begint te kiemen, hoef je deze echt niet allemaal in de vuilnisbak te gooien. Plant de bollen in een bakje met aarde en oogst de eetbare groene scheuten wanneer deze tevoorschijn komen. Of probeer de overheerlijke smaaksensatie van geroosterde knoflook!
Je krijgt nu een heerlijke, zoete, romige knoflookpasta die warm en koud te gebruiken is.
Bewaar in de koelkast en eet binnen 3 – 5 dagen. Je kunt het ook laten afkoelen, uit de schil knijpen en in ijsblokbakjes (bedekt met wat olijfolie) in de vriezer leggen.
Serveer tip: Geroosterde knoflook smaakt heerlijk geserveerd in en op vers warm brood. Ook heerlijk in curry’s, stoofpotten, soepen en door de aardappelpuree.
Door knoflook op deze manier te roosteren verander je de chemische samenstelling. Hierdoor kan je er veel meer van eten dan rauwe knoflook, zonder de typische “knoflook bijkomstigheden”.
Vlog: Knoflook poten: Zo doe je dat
Groene portretten: Knoflook
Recept: “Sopa de Ajo” (knoflooksoep)
Popcornkiemen kweken: Zo doe je dat
Vlog: Kruidenolie maken
Stadstuinieren 2016-01 – Tekst en fotografie: Natassia Doets
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!