Soep met snijbiet - Stadstuinieren
recept

Soep met snijbiet

Vers geplukt is snijbiet het lekkerst, dan zijn de stelen en de bladeren nog knapperig en fris. De jonge kleine blaadjes zijn heerlijk in salades, de grotere bladeren en stelen kun je stomen, smoren, koken of roerbakken. Dit keer heb ik een soep met snijbiet gemaakt en wist je dat snijbiet ook als vervangende groente gebruikt kan worden in recepten met spinazie.

Ingrediënten voor de soep met snijbiet:

  • Snijbieten
  • Linzen
  • Uien
  • Wortels
  • Tomaten
  • Oregano
  • Tijm
  • Laurierblaadjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Snufje peper

Zo maak je de soep met snijbiet:

  1. Kook in een ruime pan water, voeg daar de linzen, uien, wortels, tomaten, oregano, tijm, laurierblaadjes, de bouillonblokjes en wat peper naar smaak toe. Laat dit langzaam koken.
  2. Snijd ondertussen de snijbiet in reepjes en blokjes, roer deze halverwege door in de pan. De linzen garen sneller dan de bieten, daarom voeg je ze later toe aan de pan.

De soep met snijbiet is erg vullend, dus met een goed stuk brood erbij is het een prima maaltijd voor een doordeweekse dag!

Meer inspiratie:

Recept: Hartige snijbiettaart
Recept: Tuinbonen tabouleh
Vlog: Recept pepers verwerken tot chilivlokken

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2015-02 – Tekst en fotografie: Stella Faber

Meer over:

logo
Sluiten
close