Soep met snijbiet

Vers geplukt is snijbiet het lekkerst, dan zijn de stelen en de bladeren nog knapperig en fris. De jonge kleine blaadjes zijn heerlijk in salades, de grotere bladeren en stelen kun je stomen, smoren, koken of roerbakken. Dit keer heb ik een soep met snijbiet gemaakt en wist je dat snijbiet ook als vervangende groente gebruikt kan worden in recepten met spinazie.
De soep met snijbiet is erg vullend, dus met een goed stuk brood erbij is het een prima maaltijd voor een doordeweekse dag!
Recept: Hartige snijbiettaart
Recept: Tuinbonen tabouleh
Vlog: Recept pepers verwerken tot chilivlokken
Stadstuinieren 2015-02 – Tekst en fotografie: Stella Faber
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!