Een eetbaar kruidengazon - Stadstuinieren
artikel

Een eetbaar kruidengazon

Een eetbaar kruidengazon “het ziet er fantastisch uit en ruikt heerlijk”

In je stadstuin is er misschien geen ruimte voor een grasveld, maar ben je op zoek naar een leuke bodembedekker dan ​​is een mini-eetbaar kruidengazon misschien een idee: het ziet er fantastisch uit en ruikt heerlijk. Het zal geen voetbalgazon zijn, maar op enkele van de volgende gewassen kun je wel lopen:

Kruipende tijm en rozemarijn. Dit zijn misschien wel de stevigste kruiden die (matig) voetverkeer kunnen verdragen. Ander voordeel is dat je nooit zonder pizzakruiden zit!
Geneeskrachtige kruiden uit de tuin

Munt doet het goed in de schaduw of in vochtige grond. Het verspreidt zich snel en is dus een geweldige, weelderige bodembedekker. Maar als je niet wilt dat de wortels de tuin overnemen, moet je ze in potten of bakken zetten of een plastic begrenzer onder de grond gebruiken.
Recept: Munt Limonana

Alpine aardbeien lopen niet uit zoals gewone aardbeien. In plaats daarvan verspreiden zij zich in laagblijvende bosjes. Ze zijn niet geschikt om op te lopen, maar zijn geweldig als levende mulch rond de basis van bomen en struiken (zowel voor je borders of potten). Als bonus krijg je heerlijke mini aardbeien.
Moestuintips van Floor Korte: Aardbeien kweken

Een kamillegazon lijkt het meest op (gewoon) gras, maar de laagblijvende, niet-bloeiende rassen hoeven niet gemaaid te worden en zullen weelderig en groen blijven. Zelfs tijdens de droogste zomers. Ze zijn veerkrachtig, zacht onder je voeten en ruiken heerlijk. Plant hier en daar een paar bloeiende dwerg-kamilleplanten voor sierlijke, madeliefachtige bloemen in de zomer.
Goudsbloem zaaien en kweken

Meer inspiratie:

Vlog: Zo maak je een kruidenspiraal
Moestuintips van Floor: Winterharde kruiden
Doe het zelf: Medicinale kruidenla
Voedselbos in je stadstuin: De lagen

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Stadstuinieren 2015-01 Tekst en fotografie: Natassia Doets

logo
Sluiten
close