Apple crumble - Stadstuinieren
recept

Apple crumble

De culinaire mogelijkheden van de appel zijn talrijk. Weleens een simpele “apple crumble” gemaakt? Ik gebruik hiervoor altijd het recept van Nigel Slater. 

Recept: Apple crumble

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo zure appels
  • snufje suiker
  • 1 el water
  • 100 g bloem
  • 75 g boter
  • 50 g havervlokken
  • 100 g rietsuiker

Zo maak je de apple crumble:

  1. snijd  1 kilo zure appels in stukken en doe ze met een snufje suiker en 1 eetlepel water in een pan.
  2. Laat ze koken tot ze zacht beginnen te worden.
  3. Leg de appels in een ovenschaal en mix 100 gram bloem en 75 gram boter tot een kruimelige massa.
  4. Roer er 50 gram havervlokken en 100 gram rietsuiker doorheen en verdeel dit over de appels.
  5. Laat de “crumble” ongeveer 30 minuten bakken in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven tot hij knapperig en goudbruin is.

En klaar is kees, de apple crumble is klaar om van genoten te worden. Een heerlijk toetje wat ook lekker is met een bolletje vanille-ijs erbij geserveerd!

Meer inspiratie:

Vlog: Appels drogen – Zo doe je dat
Recept: Smoothie van winterpostelein, appel en honing
Tip: Appels en peren dunnen
Appels drogen
Recept: Vijgentaart

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2016-06- Tekst en fotografie: Stella Faber

Meer over:

logo
Sluiten
close