Mini quiches met aardperen - Stadstuinieren
recept

Mini quiches met aardperen

aardpeer

Dit is een leuk en makkelijk gerecht om te maken voor een buffet, mini quiches! Je kunt het vooraf bereiden en opgewarmd serveren. Maar ook koud zijn de taartjes lekker. De smaak is subtiel en nootachtig. De aardpeer is nog redelijk onbekend dus de kans is groot dat je je gasten er mee kunt verrassen! Ik gebruikte nameco paddenstoeltjes. Als je die niet kunt vinden, gebruik dan kastanjechampignons.

Dit heb je nodig voor 6 mini quiches:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 aardperen
  • 4 eieren (middelgroot)
  • 100 g mascarpone
  • 10 à 15 g bieslook
  • 12 takjes verse tijm
  • handvol kleine paddenstoelen zoals nameco
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 6 taartvormpjes van 10 cm en bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed de taartvormpjes alvast met bakpapier.
  2. Was de aardperen grondig. Schil de aardperen met een dunschiller en rasp ze grof.
  3. Klop 3 eieren in een ruime kom los, voeg de mascarpone toe en meng goed.
  4. Hak de bieslook fijn. Voeg het aardperenrasp, de gehakte bieslook en een flinke snuf zout bij het ei-mascarponemengsel en roer door.
  5. Leg het deeg in de vormpjes. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Schenk het aardpeer-eimengsel in de vormpjes. De hoeken van het bladerdeeg kun je een beetje in het taartje drukken zodat het niet meer uitsteekt.
  7. Rits de blaadjes van de tijmtakjes en strooi over de taartjes.
  8. Veeg de paddenstoelen schoon en druk die voorzichtig in het aardpeer-eimengsel. Maal er versgemalen peper over.
  9. Klop een ei los en bestrijk de randen van het deeg met ei.
  10. Schuif de taartjes in de oven en bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten bruin.

Handige tip: Aardperen kun je koken, stomen, bakken en grillen. Gegrild als krokante chips zijn ze door een salade erg lekker. Maar je kunt er ook soep van maken of ze combineren met aardappels in een gratin.

Eet smakelijk!

Meer lekkere gerechten en inspiratie:

Aardpeer kweken en oogsten
Zo maak je Pastinaak Cupcakes
Recept: Andijviepizza
Japanse miniblad-moestuin
Knoflook kweken in een pot!

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2016-01 Tekst en Fotografie: Marleen van Es

logo
Sluiten
close