Recept: Apple crumble

De culinaire mogelijkheden van de appel zijn talrijk. Weleens een simpele “apple crumble” gemaakt? Ik gebruik hiervoor altijd het recept van Nigel Slater. 

Recept: Apple crumble

Voor 4 personen

  • snijd  1 kilo zure appels in stukken en doe ze met een snufje suiker en 1 eetlepel water in een pan.
  • Laat ze koken tot ze zacht beginnen te worden.
  • Leg de appels in een ovenschaal en mix 100 gram bloem en 75 gram boter tot een kruimelige massa.
  • Roer er 50 gram havervlokken en 100 gram rietsuiker doorheen en verdeel dit over de appels.
  • Laat de “crumble” ongeveer 30 minuten bakken in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven tot hij knapperig en goudbruin is.

Een heerlijk toetje!

 

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2016-06- Tekst en fotografie: Stella Faber