Groene vragen of megatrots op je oogst? Deel het hier!

Laatste nummer

Forum

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Groeivoeding: Planten voor planten

Planten zijn prima als voeding voor je grond en de planten die daarop zullen groeien.
Waarom zou je de grond niet voorbereiden met groeiende planten? Groenbemesting is een belangrijke techniek om met levende planten je grond van humus en/of stikstof te voorzien, gelijk ook te draineren, te verkruimelen of een winterse bodembedekking te geven.

Recept: Pastinaak Cupcakes

Op het eerste gezicht zou je het misschien niet denken, maar op culinair gebied is er ontzettend veel mogelijk met de gezonde en smakelijke pastinaak. Bakken, koken, pureren (stamppot), roosteren, frituren (chips), stoven… alles kan.
Omdat ik graag vervoerbare hapjes wilde maken voor een picknick, heb ik “pastinaak cupcakes” gebakken (naar een recept van Martha Stewart).

Pas op voor doorwas! – Tip van Taco

Wat? Bonte was, witte was, doorwas? Nee, geen vuile was, maar ‘was’ van gewas, de wassende maan, tot wasdom komen. Groeien dus. Als je tot nu toe dacht, toen het loof van de aardappels verdorde en verdween: “Ach, laat (ze) nog maar even zitten”, dan heb je...

Moestuintips van Floor: Oogsttips

De dagen worden korter, er komt meer regen aan en de temperatuur daalt, maar het is nog niet voorbij. In deze tijd is er gewoon nog lekker te oogsten uit de moestuin. Houd de planten waar vruchten aan hangen dus goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze overrijp, zijn de beestjes er mee vandoor of zijn ze opengespat door de hoeveelheid vocht.

Recept: Bishak, pasteitjes met pompoenvulling

Er is ongelofelijk veel te maken met pompoen, hun pitten en hun bloemen (de mannelijke welteverstaan, want die hebben na de bevruchting immers geen functie meer). Ik heb dit keer “Bishak” (pasteitjes met pompoenvulling) gemaakt, naar een recept uit mijn boek “De Joodse keuken” van Claudia Roden.