fbpx

Groene vragen of megatrots op je oogst? Deel het hier!

Laatste nummer

Forum

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Recept: Savooiekoolsoep met bacon

Savooiekool heeft een stugger blad dan andere kolen en slinkt minder snel in de pan dan bijvoorbeeld boerenkool. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, savooiekool is erg lekker en zit boordevol vitamine C. Ze heeft alleen een iets langere kooktijd dan haar familieleden! Voor deze Stadstuinieren heb ik een voedzame soep van de bladeren gemaakt: “aardappel en savooiekoolsoep met bacon”

Groeivoeding: Planten voor planten

Planten zijn prima als voeding voor je grond en de planten die daarop zullen groeien.
Waarom zou je de grond niet voorbereiden met groeiende planten? Groenbemesting is een belangrijke techniek om met levende planten je grond van humus en/of stikstof te voorzien, gelijk ook te draineren, te verkruimelen of een winterse bodembedekking te geven.

Recept: Pastinaak Cupcakes

Op het eerste gezicht zou je het misschien niet denken, maar op culinair gebied is er ontzettend veel mogelijk met de gezonde en smakelijke pastinaak. Bakken, koken, pureren (stamppot), roosteren, frituren (chips), stoven… alles kan.
Omdat ik graag vervoerbare hapjes wilde maken voor een picknick, heb ik “pastinaak cupcakes” gebakken (naar een recept van Martha Stewart).

Eten uit de stadstuin: Rodekooltaartjes

Die gewone rodekool, ik vind ‘m prachtig. Het matte, grijspaarse blad, met een blauwe zweem. Die buitenste, bruine bladeren, hier en daar aangevreten. Buitengewoon decoratief en echt een onderwerp voor een stilleven. Maar rodekool is niet alleen leuk voor kunstenaars, ook moestuiniers kunnen er alle kanten mee op.

Pas op voor doorwas! – Tip van Taco

Wat? Bonte was, witte was, doorwas? Nee, geen vuile was, maar ‘was’ van gewas, de wassende maan, tot wasdom komen. Groeien dus. Als je tot nu toe dacht, toen het loof van de aardappels verdorde en verdween: “Ach, laat (ze) nog maar even zitten”, dan heb je...