Frisse soep van vogelmuur - Stadstuinieren
recept

Frisse soep van vogelmuur

Wist je dat je een heerlijke, frisse soep kunt maken van vogelmuur? Het is eenvoudig en ook nog eens lekker, dus zeker de moeite waard!

Ingrediënten

  • 4 lenteuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 2 kraailookscheuten, in dunne plakjes gesneden
  • 400 gram vogelmuurtopjes, dus zonder de stengels
  • 1 gepofte kliswortel of pastinaak. Bij gebrek daaraan 1 grote aardappel in kleine blokjes
  • 1/2 liter groente- of kippenbouillon
  • 3 dl slagroom
  • 50 gram gehakte veldzuring
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je de frisse soep van vogelmuur

  1. Als je een kliswortel hebt uitgegraven of pastinaak hebt weten te scoren, kun je deze naar grootte een half uur of 45 minuten poffen in de oven.
  2. Doe de wortel wel in aluminiumfolie. Bij gebrek aan een wilde wortel neem je een aardappel.
  3. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de look en aardappel 10 minuten mee.
  4. Draai het vuur uit en voeg dan pas de vogelmuur toe, laat niet meer koken!
  5. Pureer alles tot een gladde massa en voeg op het allerlaatst de room toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout en gehakte zuring.

En zo is de frisse soep van vogelmuur gemaakt. Eet smakelijk!

Meer recepten en inspiratie:

Aardpeer- & Brandnetelsoep
Recept: Tweedehandssoep
Op stap met: De Onkruidenier
Moestuinplannen van Peter Bauwens: Uitmeten, aanplanten en klaar!
Stadstuinieren – Lindebloesemthee zelf plukken

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2014-06 Tekst: Edwin Florès

Meer over:

logo
Sluiten
close