recept
Wist je dat je een heerlijke, frisse soep kunt maken van vogelmuur? Het is eenvoudig en ook nog eens lekker, dus zeker de moeite waard!
Ingrediënten
- 4 lenteuitjes, in dunne plakjes gesneden
- 2 kraailookscheuten, in dunne plakjes gesneden
- 400 gram vogelmuurtopjes, dus zonder de stengels
- 1 gepofte kliswortel of pastinaak. Bij gebrek daaraan 1 grote aardappel in kleine blokjes
- 1/2 liter groente- of kippenbouillon
- 3 dl slagroom
- 50 gram gehakte veldzuring
- zout en peper naar smaak
Zo maak je de frisse soep van vogelmuur
- Als je een kliswortel hebt uitgegraven of pastinaak hebt weten te scoren, kun je deze naar grootte een half uur of 45 minuten poffen in de oven.
- Doe de wortel wel in aluminiumfolie. Bij gebrek aan een wilde wortel neem je een aardappel.
- Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de look en aardappel 10 minuten mee.
- Draai het vuur uit en voeg dan pas de vogelmuur toe, laat niet meer koken!
- Pureer alles tot een gladde massa en voeg op het allerlaatst de room toe.
- Breng op smaak met peper en zout en gehakte zuring.
En zo is de frisse soep van vogelmuur gemaakt. Eet smakelijk!
Meer recepten en inspiratie:
Aardpeer- & Brandnetelsoep
Recept: Tweedehandssoep
Op stap met: De Onkruidenier
Moestuinplannen van Peter Bauwens: Uitmeten, aanplanten en klaar!
Stadstuinieren – Lindebloesemthee zelf plukken
Stadstuinieren 2014-06 Tekst: Edwin Florès