De moestuin van: Sharon en Danny - Stadstuinieren
Groene verhalen

De moestuin van: Sharon en Danny

De moestuin van Sharon en Danny Stadstuinieren

Plaats: Hellevoetsluis
Moestuin sinds: najaar 2018
Grootte: ruim 600 m2

De familie Kester won een zadenpakket van Stadstuinieren. Sharon heeft daarvan vooral bijzondere zaden gekocht, zoals toversnijbonen, rode sperziebonen, gekleurde aardappels en zonnewortels.

Wat is de reden dat jullie met een moestuin begonnen zijn?

We hebben het altijd al leuk gevonden, we komen uit het Westland. Vorig jaar hadden we al wat groente en fruitbomen in de tuin thuis staan, toen de achterbuurvrouw ons vroeg om op haar moestuin op dit complex te passen tijdens haar vakantie. En toen waren we snel overstag! Ons huis is op loopafstand, de katten lopen hier zelfs rond. Het was in september 2018 één lege moddervlakte, inmiddels is er drainage aangelegd. Toch is het eerste dat we gedaan hebben een huisje aanleggen om via de dakgoten water op te kunnen vangen. We hebben nu ook een kas met dakgoten en zo vangen we in vier containers 4000 liter water op. En dan hebben we soms ook de pomp van de buren nodig om water uit de sloot te kunnen halen. We willen nu nog de paden verder betegelen en de bedden in bakken zetten.

Waaraan beleven jullie het grootste plezier in de moestuin?

In ieder geval het wonder van zaadje tot plant. Maar onze kinderen hebben hier ook lol en ze zien dat het niet vanzelfsprekend is dat alles zo maar in de supermarkt ligt. Ik (Sharon) ben hier wel 15 uur in de week; ’s morgens ga ik met de jongste vaak al twee uur hierheen. Ze vraagt er overigens zelf ook om.

Wat is jullie grootste trots?

De fruitbomen! Die zijn nu al twee keer zo groot als vier maanden geleden en er zitten zelfs al vruchten aan.

Wat was de grootste mislukking?

Thuis heb ik zaailingen van binnen in één keer buiten gezet zonder ze af te laten harden (wennen); de volgende dag was alles dood.

Heb je nog een leuk recept voor ons?

Pompoenpannenkoeken

Kook ongeveer een halve pompoen en maak die fijn in de blender. Mix met bloem of amandelmeel en een ei. Nu kun je er pannenkoeken van bakken, die dikker zijn dan gewone pannenkoeken. En ook wat machtiger, maar heerlijk en gezond als ontbijt!

Meer inspiratie:

De moestuin van: Yacine en Fodye
Moestuintips van Floor Korte: Pompoen kweken
Kweken met de kids: Winterkabouters
Vlog: Zaden en plantgoed bestellen

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2020-01  Tekst en fotografie: Marieke Peereboom

logo
Sluiten
close