Kiwi - van bloei tot oogst - Stadstuinieren
Kweken en oogsten

Kiwi – van bloei tot oogst

Kiwi – van bloei tot oogst

De kiwi in de achtertuin geeft begin november de eerste rijpe kiwi’s. Ze rijpen niet allemaal ineens (gelukkig) dus kunnen we wekenlang genieten van deze groene vitaminebommetjes. In deze vlog laat ik je onze smakelijke kiwi ‘Jenny’ zien. Van bloei tot oogst.

Tip: Abonneer je hier (gratis) op het YouTube kanaal van Stadstuinieren

Kiwi is niet moeilijk

Een kiwi is eigenlijk wel een makkelijke plant. Je moet de plant wel wat bijsnoeien en ik dun ook de vruchten, maar omdat de groei en vruchtzetting zoveel rijker is dan bij de bijvoorbeeld de perzik, lijkt het minder nauw te komen. Er is echter wel meer geduld nodig, want de vruchten worden pas vanaf eind oktober rijp en zoet. Na de eerste nachtvorst vallen ineens alle bladeren van de plant en wordt in de vruchtjes nog meer suiker aangemaakt. We kunnen vaak de hele maand november genieten van dit groene snoepgoed.

Jenny ‘Actinidia deliciosa’ is een  zelfbestuivend kiwiras. In ons land groeit hij het best tegen een muur op het zuiden of op een beschutte standplaats. Hij is redelijk winterhard en bloeit in juni met roomwitte bloemen die heerlijk ruiken.

Meer inspiratie:

Start je moestuin: Slim telen
Variatie in Rucola
Vlog: Bessen snoeien – Bessen oogsten
Moestuinplannen: Uitmeten, aanplanten en klaar!
Moestuin voor kinderen: De aanleg

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

logo
Sluiten
close