De moestuin van: Roland Samuels - Stadstuinieren
Groene verhalen

De moestuin van: Roland Samuels

Roland Samuels (vrijwilligerscoördinator)

Naam: Roland Samuels (vrijwilligerscoördinator)

Plaats Moestuin:         Buurtmoestuin Korvel Tilburg
Moestuin sinds:          2014
Grootte moestuin:      7000 m²

Wat is de reden dat jullie met een moestuin begonnen zijn?

‘Social Energy’ is een organisatie die mensen met elkaar in verbinding wil brengen en ‘HetWerkt’ regelt onder andere dagbesteding voor mensen met een afstand tot de maatschappij. Ons doel was om verschillende doelgroepen bij elkaar te brengen en een moestuin, of eigenlijk stadstuin, leek ons daarvoor geschikt. Zo is Buurtmoestuin Korvel ontstaan!

Waaraan beleven jullie het grootste plezier in de moestuin?

We vinden het heerlijk om hier in contact te komen met andere mensen, we genieten van het samenwerken en het is gewoon een leuk vermaak. Jong en oud lopen hier door elkaar heen; de negenjarige Max is hier elke dag. Het leuke is dat het zo’n breed project is. Het is niet alleen een moestuin, maar er zijn ook wat dieren. Daarnaast worden er producten gemaakt, zoals meubels.

Vrijwilligers in de buurtmoestuin

Wat is jullie grootste trots?

De saamhorigheid en het hele concept! Het kookproject: 1 à 2 keer per week wordt er hier gekookt met producten uit eigen tuin voor maximaal 2 euro per persoon. We hebben daar een prijs mee gewonnen! En eigenlijk zijn we er ook wel trots op dat we inmiddels informatie verstrekken aan buurtbewoners met een moestuin.

Wat was de grootste mislukking?

Na warm en vochtig weer was werkelijk alle kool doorgeschoten. Alleen de boerenkool heeft het gered, alle andere koolsoorten waren mislukt. Overigens waren de varkens er wel blij mee.

Sla in de buurtmoestuin

Heb je een leuk recept voor ons?

Recept: Stamppot aardperen en spruiten

Ingrediënten:

  • Aardperen en spruiten in de verhouding 1:1

Zo maak je het:

  1. Borstel de aardperen heel goed schoon, maak de spruiten schoon en kook dit samen in 1 pan, gedurende 10 minuten.
  2. Pureer het geheel met een stamper.

Tip: Lekker met een balletje gehakt.

Meer inspiratie:

De moestuin van: Marloes van Geel
Aardpeer kweken en oogsten

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

Stadstuinieren 2017-02 – Tekst en fotografie: Marieke Peereboom

logo
Sluiten
close