Oogsten in januari - Palmkool, boerenkool en spruitkool - Vlog - Stadstuinieren
Kweken en oogsten

Oogsten in januari – Palmkool, boerenkool en spruitkool – Vlog

palmkool oogsten in januari

Na een stevige vorst is het perfecte moment aangebroken om boerenkool en palmkool te oogsten in januari. Hoewel deze winterharde gewassen goed tegen kou kunnen, worden de bladeren er niet altijd mooier op. Daarom haal ik nu alles binnen en verwerk het direct voor de vriezer.

‘Nooit meer een vlog missen? Abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal’

Waarom nu oogsten in januari?

  1. De kou maakt boerenkool extra zoet en lekker
  2. De bladeren blijven langer mooi als je ze op tijd oogst
  3. Het is handig om de boerenkool alvast schoon en gesneden in de vriezer te hebben
  4. Zo geniet je de hele winter van verse boerenkool, zonder elke keer de kou in te moeten

Tip: Blancheer de bladeren kort voor het invriezen. Zo blijven ze lekker knapperig en behouden ze hun smaak!

Zoals je hebt kunnen zien is er dus best wat te oogsten in januari, maar boerenkool is en blijft toch onze favoriet.

Meer inspiratie:

Boerenkool: verrassend anders
Recept: Salade met rauwe spruitjes
Eten uit de stadstuin: Rodekooltaartjes
Snijkool kweken en oogsten

 

logo
Sluiten
close