Recept: Salade met rauwe spruitjes
Het schrijven van dit artikel betekende natuurlijk wel dat ik in de keuken aan de slag moest met mijn alles behalve favoriete groente! Één ding was zeker: ik zou ze niet gaan koken. Want alleen al de weeë lucht van gekookte spruitkool staat me tegen. Er moest toch een manier van bereiden zijn die mijn mening over spruitjes kon veranderen? Stomen? Smoren? Roerbakken? Roosteren? Dit is namelijk allemaal mogelijk. Tot mijn grote verbazing bleken rauwe spruitjes de oplossing te zijn: verwerkt in een eenvoudige salade met wat geroosterde walnoten, stukjes sinaasappel, geraspte Pecorino kaas en een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd en honing!
Zo maak je het:
- Snijd een sinaasappel in schijfjes en leg alvast wat veldsla op een bord.
- Rooster in een pan 200 gram walnoten en de stukjes sinaasappel.
- Voeg bij de veldsla de geroosterde sinaasappel en walnoot toe.
- Garneer met wat geraspte Pecorino kaas en sprenkel er wat olijfolie, citroensap, mosterd en honing over.
Eet smakelijk!
Meer inspiratie:
Vlog: Palmkool, boerenkool en spruiten oogsten
Eten uit de stadstuin: Tarte tatin met bieten
Tomaten buiten en binnen – de oogst van dit jaar
Stadstuinieren 2015-01 – Tekst en fotografie: Stella Faber