Popcornkiemen – Zo doe je dat

Gebleekte popcornkiemen winnen steeds meer aan populariteit in restaurants en supermarkten. Deze kleine, knapperige sprietjes hebben een verrassend zoete smaak met een vleugje zoethout en worden steeds vaker gebruikt als decoratieve én smaakvolle toevoeging aan gerechten.
Het goede nieuws? Je kunt deze bijzondere kiemen heel eenvoudig zelf kweken! Met slechts een handvol popcornkorrels en een beetje geduld oogst je binnen een paar dagen je eigen verse maiskiemen. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook een voedzame toevoeging aan je salade, broodje of zelfs als garnering op een warm gerecht.
Benieuwd hoe je dit thuis kunt doen? Volg dan deze 5 simpele stappen en ontdek hoe je in no-time je eigen popcornkiemen kweekt!
“Gebleekte popcornkiemen winnen aan populariteit in restaurants en supermarkten”
De maiskiemen smaken heerlijk zoet met een vleugje zoethout.
Gebruik ze op een verse salade van babybladsla, gegrilde suikermaïs en pijnboompitten.
Tip: Maak van een sapfles jouw eigen handige watersproeier, speciaal om de kiemen water te geven. Leg hiervoor het dopje op een snijplank of stuk hout, en maak er gaatjes in met een boor of een hamer en spijker. Schroef het dopje terug en de sproeier is klaar voor gebruik.
Kiemgroenten en Microgroenten: Supersnelle oogst
Japanse miniblad-moestuin
Groene geheimen: Zoethout
Experimenten met een strobaalmoestuin
Polycultuur van vaste groenten en kruiden
Zeker eens proberen: Wintertomaten
Maiskiemen
Stadstuinieren 2015-04 – Tekst en fotografie: Natassia Doets
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!