Gnocchi met brandnetel

Ook zonder tuin kun je lekkers oogsten. Brandnetel is super gezond en te gebruiken zoals je spinazie zou gebruiken in recepten. Ik maakte met de brandneteltoppen en de aardappels uit eigen tuin een heerlijke brandnetel gnocchi.
In deze vlog deel ik het recept voor gnocchi met brandnetel en hoor je gelijk waarom de brandnetel zo waardevol is.
Wil je een kopje brandnetelthee zetten? Doe dan drie theelepels versgeplukte jonge blaadjes in een kopje met vers gekookt water. Laat het vervolgens tien minuten trekken en drink het dan pas op. Voor de smaak kun je er bijvoorbeeld pepermunt bij doen.
Voor een soepje ga je op dezelfde manier te werk, alleen voeg je dan ook nog een bouillonblokje toe en een handjevol andere kruiden, zoals bijvoorbeeld zevenblad, peterselie en bieslook, en misschien een gesnipperd uitje. Of je doet er wat groenten bij, waardoor het een brandnetel-groentesoepje wordt.
Op stap met: De Onkruidenier
10 tips voor een eetbaar balkon
Wildplukken: Daslook
Zo onderhoud je de moestuin
Muismeloen kweken in tuin of pot
Paprika zaaien en kweken
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!