De korenbloem geeft een mooie kleur aan salades en gaat veelal in kruidenthee-mengsels, maar met korenbloemen kun je ook heerlijk zout maken. Én wat dacht je van een lekker likeurtje.
Recept: Zout met korenbloem
Ingrediënten:
- 5 eetlepels grof zeezout
- 2 eetlepels korenbloemen
- 1 eetlepel basilicumblaadjes
- 1 eetlepel rozenblaadjes
- 1 eetlepel malvabloemen
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal alles.
Laat het dan in de open lucht drogen voor een paar uur.
Bewaar in een glazen pot.
Dit zout is heerlijk op een gekookt eitje, in salades of bij witvis
Meer inspiratie:
Recept: Likeur van korenbloemen
Wildplukken: korenbloem
Moestuin voor kinderen: Kruiden en bloemen
Recept: Sangria met goudsbloem
Voedselbos in je stadstuin
Vijgenboom in pot – Stadstuinieren
Stadstuinieren 2020-02 Tekst: Edwin Florés