Zout met korenbloemen

De korenbloem geeft een mooie kleur aan salades en gaat veelal in kruidenthee-mengsels, maar met korenbloemen kun je ook heerlijk zout maken. Én wat dacht je van een lekker likeurtje.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal alles.
Laat het dan in de open lucht drogen voor een paar uur.
Bewaar in een glazen pot.
Dit zout is heerlijk op een gekookt eitje, in salades of bij witvis
Recept: Likeur van korenbloemen
Wildplukken: korenbloem
Moestuin voor kinderen: Kruiden en bloemen
Recept: Sangria met goudsbloem
Voedselbos in je stadstuin
Vijgenboom in pot – Stadstuinieren
Stadstuinieren 2020-02 Tekst: Edwin Florés
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!