Sangria met goudsbloemen
Wil je iets doen met eetbare bloemen? Verwerk je goudsbloem dan in dit heerlijke drankje. Met dit recept maak je een mooie start van een feestelijke lunch.
Recept: Sangria met goudsbloem
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- 1 fles Spaanse rode wijn
- scheut likeur bijvoorbeeld Gran Marnier
- 2 sinaasappels
- 1 citroen
- 1 appel
- ½ liter appelsap
- ½ liter spa-rood
- 3 goudsbloemen
Verder nodig:
- snijplank en scherp mesje
- mooie glazen schaal
Zo maak je Sangria met goudsbloemen:
- Giet de dranken in de schaal
- Schil de appel en de citroen en snijd ze in fijne stukjes
- Was de sinaasappel goed en snij hem in kleine stukjes
- Schep het fruit in de drank en meng zachtjes door elkaar
- Was de goudsbloemen voorzichtig onder de kraan en roer van 2 bloemen de bloemblaadjes door de sangria
- Leg een goudsbloem als decoratie op de sangria
Proost
Recepten voor een bloemrijke zomerlunch:
Amuse: Zonnebloemensalsa met gefrituurde zonnebloemknopjes
Pindasoep met eetbare bloemen
Recept: Gevulde courgettebloemen
Salade met klaproos en bloemetjes van uitjes
Meer inspiratie:
Geneeskrachtige kruiden
Kaasjeskruid kweken en oogsten
Eetbare bloemen, verrassend: Vlog
Tomaten kweken in potten
Meer lezen over eetbare bloemen? Anna Koster: Bloemen met smaak
Stadstuinieren 2020-02 Tekst: Anna Koster | Fotografie: Anna Koster en Gerda Venema