Fleurige pindasoep
Een mooi en makkelijk gerecht. Eenvoudig en snel te maken. Een pot pindakaas heeft toch iedereen wel in huis?
Recept: Fleurige pindasoep
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- peper & zout
- 1 l groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 3 flinke eetlepels pindakaas
- handvol pinda’s
- 1 bloem van de wit sieruitje / paarse bieslook / 6 bloemstengels koolzaad
Verder nodig:
- snijplank & scherp mesje
- pan
- glaasjes of kleine kommetjes om te serveren
Zo maak je het:
- Snijd de ui, prei en knoflook in kleine stukjes en fruit het 5 minuutjes in een klontje boter; strooi er peper en zout over naar smaak
- Giet de bouillon erbij en de laurierblaadjes en laat dit tien minuutjes koken
- Roer er de pindakaas doorheen en op het allerlaatst de pinda’s
- Serveer de soep in kleine kommetjes of glaasjes met de bloemetjes van de bieslook, sieruitjes en koolzaad eroverheen gestrooid
Eet smakelijk
Recepten voor een bloemrijke zomerlunch:
Recept: Sangria met goudsbloem
Amuse: Zonnebloemensalsa met gefrituurde zonnebloemknopjes
Recept: Gevulde courgettebloemen
Salade met klaproos en bloemetjes van uitjes
Meer inspiratie:
Muismeloen kweken in tuin of pot
Daktuin Antwerpen
Schijnbare chaos in de stadstuin
Moestuinplannen van Peter Bauwens: Tuin 5
Meer lezen over eetbare bloemen? Anna Koster: Bloemen met smaak
Stadstuinieren 2020-02 Tekst: Anna Koster | Fotografie: Anna Koster en Gerda Venema